Jornada 25 Aniversario Asociacion de Internautas


Telefónica diu que ha completat la xarxa de fibra òptica a Girona


La companyia Telefónica va informar ahir que la seva xarxa de fibra òptica està desenvolupada al 100% a Girona. Segons el director de Relacions Institucionals de Telefónica Catalunya, Ricard Ruiz de Querol, la companyia «continuarà desenvolupant nous serveis avançats en un futur pròxim».





Ruiz de Querol va explicar que la xarxa de fibra òptica de les comarques gironines desenvolupada per Telefónica ha aconseguit connectar a través de l'ADSL a 83 municipis i «en particular al 100% de la població de Girona capital».

Segons les representants institucionals de Telefónica Catalunya, la companyia compta amb més de 10.000 abonats al servei d'ADSL a la demarcació de Girona.

Així mateix, Telefónica va matisar que l'ADSL no es pot contraposar al cable perquè «l'ADSL està suportat sobre la xarxa de cable de fibra òptica de Telefónica». En aquest sentit també van remarcar que l'ADSL no ha suposat un fre al desenvolupament de les xarxes de fibra òptica. Tanmateix, les dades del consistori de Girona certifiquen que l'única companyia que ha desenvolupat completament la seva infraestructura ha estat Telefónica. En aquest sentit, els reponsables de la companyia de telecomunicacions reiteren que «l'ADSL és una demostració, tot i que no pas l'única, del potencial de la fibra òptica».

Segons les dades que té registrades l'Ajuntament de Girona, la resta de companyies del cable que operen a Girona han aturat les inversions en els últims cinc mesos, ja que no hi ha hagut cap petició de permís per obrir noves rases.

30.000 quilòmetres de xarxa

La companyia Telefónica va explicar ahir que la xarxa de banda ampla de Telefónica (ADSL) a la demarcació de Girona «comprèn un total de 30.000 quilòmetres». Segons la companyia, aquesta xarxa permet oferir serveis avançats de comunicacions.

A Girona, en l'actualitat treballen quatre companyies de telecomunicacions més que sumen en total 56 quilòmetres de xarxa de cable. En segon lloc, per darrere de Telefónica se situa Menta, que ha desenvolupat 17 quilòmetres de cable. A més, també hi participen Al-pi, Jazztel i Vodafone, abans Airtel.

Aquestes companyies han optat per una estratègia d'optimització de recursos i han preferit augmentar les campanyes per aconseguir més abonats, sense incrementar les inversions en la creació de més xarxa de fibra òptica. Per la seva banda, Telefónica ha aconseguit desenvolupar una important campanya per promoure l'ADSL a través de les connexions d'internet. La companyia Telefónica assegura que en breu «continuarà desenvolupant nous serveis» a la xarxa òptica.

Diari de Girona


pdfprintpmail