Els signants de l'acord van ser Jordi Valls, alcalde de Manresa i president de Localret; Xavier Marcet, director de Localret, i els representants dels operadors de cable Airtel Móviles, Cable i Televisió de Catalunya, Catalana de Telecomunicacions Societat Operadora de Xarxes, Jazz Telecom i Retevisión. En aquell moment es va anunciar una inversió de més de 900 milions de pessetes per obrir durant dos anys dotze quilòmetres i mig de rases i instal·lar el cable de fibra òptica, un conductor d'última generació per a la transmissió digital d'informació a alta velocitat. Aquest cablatge havia d'aportar més velocitat als serveis d'Internet.
L'anomenada xarxa troncal ha via de ser formada per tres anelles, que havien de partir de l'eix central, format per la carretera de Cardona, les Muralles i la carretera de Vic. Un cercle havia de partir de la carretera de Cardona, continuar per la Muralla del Carme, el Passeig, els carrers d'Àngel Guimerà, Armengol, Barcelona, Bases i tornar a l'eix central, a la plaça de Prat de la Riba, d'on també havia de partir un triangle que envoltava el polígon dels Dolors. El tercer ramal havia de travessar la Fàbrica Nova, el sector dels Trullols i encer clar la Font dels Capellans.
L'objectiu de l'acord a què es va arribar per cablejar conjunta ment la ciutat era minimitzar les molèsties i la durada de les obres destinades a instal·lar aquest equipament de comunicació sota les principals vies de la ciutat. El conveni havia de permetre fer una única actuació, que acon seguís establir una infraestructura comuna, sense que cada operador hagués d'aixecar les voreres pel seu compte. Valls ha afirmat que, malgrat que l'anella troncal de cable hagi quedat «aturada», es continuarà el procés d'«instal·lació de capil·laritats», que són ramificacions més petites de la xarxa. Per a l'alcalde, és una mostra que el desplegament del cable continua a Manresa malgrat que, actualment, les empreses de telecomunicacions siguin penalitzades pels inversors borsaris i el sector es trobi en un impàs. Malgrat l'alentiment del procés, l'Ajuntament continua apostant perquè els operadors facin de forma conjunta l'anella troncal. El conveni havia de ser un pas fonamental per a la modernització de la ciutat i per afrontar amb garanties la revolució que comporten les noves tecnologies. Es tractava de tirar endavant una actuació en infraestructures que modificaria la posició de Manresa en relació amb la societat de la informació i que tindria una incidència econòmica i social. Malauradament, tot seguit, des de l'Ajuntament es va començar a advertir que l'operació podria quedar aturada. Un avís que ha esdevingut tota una realitat.