Jornada 25 Aniversario Asociacion de Internautas


Manresa no hará nada para que no cableen


El rebombori causat per la congelació de l'operació de Localret, l'Ajuntament i cinc operadors de telecomunicacions privats per crear una anella troncal de cable a Manresa invertint conjuntament 1.000 milions de pessetes també es va deixar sentir dilluns a la nit en el ple municipal corresponent al juliol.





CiU va presentar una bateria de preguntes sobre el desplegament del cable a Manresa que va ser resposta escuetament pel regidor de Presidència, el socialista Joan Canongia. Canongia va dir que l'Ajuntament no havia amagat informació sobre el naufragi de l'operació que havia de permetre obrir dotze quilòmetres i mig de rases als carrers principals de la ciutat per fer-hi passar una xarxa bàsica de cable de fibra òptica. Va assegurar que la certesa que l'alentiment de les inversions per al desplegament del cable al conjunt de Catalunya afectava directament a Manresa no s'havia tingut «fins fa pocs dies».

Canongia va explicar que el conveni signat el mes de gener passat amb Airtel Móviles, Cable i Televisió de Catalunya, Catalana de Telecomunicacions, Jazz Telecom i Retevisión preveia la redacció per part del consorci Localret del projecte de la xarxa troncal, un projecte que «ja ha estat redactat i discutit amb els serveis tècnics municipals». A més, segons Canongia, el conveni signat només exposava la voluntat de les empreses operadores d'executar-lo, «per la qual cosa no hi ha incompliments i no s'adiu emprendre accions legals». El regidor de Presidència va explicar que Telefònica té cablejat amb fibra òptica el conjunt de la ciutat i l'Ajuntament continuarà facilitant la instal·lació de capil·laritats a les companyies que ho sol·licitin. A més, va revelar que arribaran a Manresa dues troncals interurbanes de cable de fibra òptica, una per la via de la Renfe (Jazz Telecom) i l'altra pels FGC (Menta i Al-pi).

També va anunciar que pròximament s'explicaria com afecta a Manresa el conveni signat entre la Generalitat, Localret i Telefònica per al desenvolupament de la tecnologia ADSL, que aprofita les línies de coure però imprimeix més velocitat al trànsit de dades.

http://www.regio7.com/noti4.htm


pdfprintpmail