Asociación de Internautas

Logo 1

Manresa no tendrá operadoras de cable privadas


Valls diu que el cable no arriba perquè operadors privats consideren que Manresa no és rendible.


De moment, cable no, però s'ha de continuar treballant per estar preparats per a la revolució que comporta la societat de la informació. Aquest podria ser el resum de l'acte que es va celebrar dimecres al vespre al Centre Tecnològic de Manresa per presentar les conclusions del Pla Estratègic per a la Societat de la Informació Manresa en Xarxa.

L'acte va tenir dos focus d'interès. D'una banda, l'exposició de conclusions del pla estratègic que va fer la regidora de Noves Tecnologies, Montse Pons, i, d'altra banda, el discurs de cloenda de l'alcalde Jordi Valls, que va servir per aclarir alguns punts foscos. Valls va voler agafar el bou per les banyes i va reiterar que la inversió conjunta de mil milions que s'havia de fer entre Airtel Móviles, Cable i Televisió de Catalunya, Catalana de Telecomunicacions Societat Operadora de Xarxes, Jazz Telecom, Retevisión, l'Ajuntament i Localret, per estendre una xarxa bàsica de cable de fibra òptica de 12,5 quilòmetres en tres anys pel subsòl de Manresa, havia quedat aturada.

Segons Valls, l'operació havia quedat congelada perquè els operadors de cable consideren que Manresa, en aquest moment, «no és rendible». Malgrat això, va afirmar que l'Ajuntament no permetrà que cada operador faci la guerra per la seva banda i va insistir que tots hauran de passar per l'anella troncal i que aquesta es farà de forma coordinada. No podrà cada empresa per separat aixecar les voreres dels carrers principals de la ciutat. Valls, que també és el president de Localret -el consorci que agrupa els ajuntaments per al desplegament del cable de fibra òptica a Catalunya-, va demanar al públic que interpretés la nova situació creada per la punxada de les expectatives borsàries de les empreses tecnològiques com un exercici «en què la realitat s'imposa». Va reconèixer que hi havia hagut un excés d'eufòria durant el «trienni brillant de l'era digital», però, malgrat tot, «el cable arribarà d'una forma correcta a la ciutat». En l'acte també hi va participar Vladimir de Semir, regidor de Ciutat del Coneixement de l'Ajuntament de Barcelona.

http://www.regio7.com/noti4.htm