Asociación de Internautas

Logo 1

Sa Pobla tindrà accés als serveis d’ONO a partir de setembre


La majoria d'habitatges de sa Pobla tindrà accés als serveis d’ONO a principis d'aquest setembre. La companyia va iniciar-ne el mes de juny la instal·lació a la localitat. El fet que sa Pobla hagi estat, després d’Inca, el segon municipi de la Part Forana on ONO s’instal·la es deu a la proximitat geogràfica. Anam creant anelles de connexió per proximitat geogràfica i sa Pobla és tan sols a 16 quilòmetres d’Inca», expliquen fonts de l’empresa, que asseguren que Manacor serà la pròxima localitat en la qual s’ubicaran. Per evitar impactes i molèsties, ONO divideix, a l’hora de realitzar les obres, els municipis en els quals s’instal·la en unitats d’actuació, que abracen 2.000 habitatges.


La implantació d'ONO a sa Pobla s’ha iniciat per l’accés des de la carretera d’Inca-Alcúdia. Així, està previst que les primeres 2.500 cases ubicades en aquest indret tinguin accés als serveis per l’agost, ja que l’empresa no espera a estar totalment instal·lada per començar a donar serveis i els activa a mesura que es construeixen. ONO completarà la instal·lació a devers els 5.300 habitatges que hi ha en el municipi a principis de setembre. No obstant això, des de l’empresa es precisa que pel setembre serà quan s’haurà finalitzat la fase 1, és a dir, la instal·lació en el nucli principal del poble. Després s’aniran connectant cases o urbanitzacions que hi pugui haver més apartades.

ONO utilitza un mètode d’instal·lació que es basa en una màquina de fer sèquies que talla l’asfalt en lloc de taladrar-lo, amb la qual cosa s’intenta minimitzar l’impacte de les obres sobre la qualitat de vida dels ciutadans. Aquest innovador mètode permet obrir, cada dia, 300 metres de sèquies d’uns 20 centímetres i complir el compromís adquirit per l’empresa de no tardar més de cinc dies entre que una sèquia s’obre i es tanca.