Jornada 25 Aniversario Asociacion de Internautas


Instalálen la xarxa del cable sota la plaça Catalunya per evitar perforar-la


La instalálació de la xarxa de telecomunicacions per cable a través de fibra òptica continua avançant a Girona i ara s'ha aturat a la plaça Catalunya. En aquest espai, davant la impossibilitat de perforar la plataforma, els tècnics i l'Ajuntament han decidit fer passar el cable per sota, al costat del riu Onyar.





L'operació va començar ahir al matí, amb una grua situada a baix el riu i uns operaris instalálant al perímetre de la plataforma els tubs per on introduiran la xarxa de telecomunicacions. El muntatge va aixecar l'expectació de moltes de les persones que caminaven pel passeig General Mendoza, el carrer del Carme o la plaça Catalunya. Davant la impossibilitat de perforar la plaça, es va optar per fer passar el cable de manera soterrada a la plataforma.

Estructura per revisar

L'estructura de la plaça, que impedeix la perforació, serà revisada i reparada pròximament per l'Ajuntament en una operació prèvia a la rehabilitació urbanística de tot el conjunt. El regidor d'Urbanisme, Ramon Ceide, va explicar fa alguns mesos que la plataforma necessita una actuació decidida i que, després d'això, es podrà parlar de com reurbanitzar la plaça. En els últims mesos s'ha agreujat la presència de rajols trencats o esquerdats i, per altra banda, es poden visualitzar fins a vuit tipus de paviments diferents després que en les reparacions no s'hagi tingut cura a mantenir l'homogeneïtat.

La instalálació del cablejat a la plaça Catalunya continuarà durant aquesta setmana ja que ahir tan sols es van fer els preparatius i la colálocació dels tubs. En no haver-se de perforar el sòl, no es preveu que es talli el trànsit, amb la qual cosa s'evitaran les molèsties als conductors. Amb tot, l'operació és complexa per la necessitat d'usar grues i treballar al costat del riu.

http://www.diaridegirona.es/girhoy01522/girona/5Girona.html


pdfprintpmail